Справа хабарниці з Окружного адмінсуду Києва пішла в суд

Справа хабарниці з Окружного адмінсуду Києва пішла в суд

Укрінформ
Обвинувальний акт стосовно судді Окружного адміністративного суду Києва, викритої на хабарі, направлено на розгляд Голосіївського районного суду Києва.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

“Обвинувальний акт стосовно судді Окружного адміністративного суду міста Києва, викритої на отриманні неправомірної вигоди, 1 серпня 2018 року скерували до Голосіївського районного суду м. Києва. Служительку Феміди викрили при отриманні неправомірної вигоди у розмірі 2000 дол. США прокурори САП та оперативні працівники Головного управління «К» Служби безпеки України 10 травня 2018 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 11 травня судді повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а кримінальне провадження передали НАБУ для розслідування.

Читайте також: Керівника району на Закарпатті взяли на хабарі

У подальшому, 24 травня, суд обрав підозрюваній судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 140 тис грн та наклав на неї низку інших процесуальних обов’язків.

Також рішенням Вищої ради правосуддя суддю тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

26 липня підозрюваній повідомили про завершення досудового розслідування та надано їй та її захисникам доступ до матеріалів справи.

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя 22 травня за клопотанням керівника САП Назара Холодницького тимчасово відсторонила суддю Окружного адміністративного суду Києва Олену Власенкову від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-