Гройсман очікує, що 20 мільйонів українців до 2019 підпишуть декларації з лікарями

Гройсман очікує, що 20 мільйонів українців до 2019 підпишуть декларації з лікарями

Укрінформ
До кінця 2018 року кількість населення, яке підпише декларації з сімейними лікарями, може сягнути 20 мільйонів людей. 

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав на зустрічі з керівниками Міністерства охорони здоров'я та Мінфіну, передає Урядовий портал.

«Дані дуже оптимістичні. Кількість тих, хто розуміє цінність змін, буде збільшуватися. До кінця року можемо вийти на 20 млн декларацій. Це майже половина населення. Люди відчують нову якість системи охорони здоров'я», - наголосив Гройсман.

Разом з тим, він звернув увагу, що важливо не тільки зрозуміти всі закладені принципи нового медичного забезпечення, а й впроваджувати їх. В цьому контексті важлива роль і самого лікаря, який має бути вмотивованим укладати декларації з пацієнтом, і керівника лікарні, який буде цінити гарного фахівця і сприяти підвищенню якості послуг у своєму закладі, і представників місцевої влади, які будуть створювати умови і можливості для надання якісної допомоги.

«Думаю, що цей шлях дасть результат. Люди відчують нову якість», - сказав Володимир Гройсман.

Читайте також: Супрун пояснила, що впливатиме на розмір зарплати лікарів

За даними МОЗ, кількість громадян, які підписали декларації з лікарем, перевищила 14 млн осіб. А кількість медзакладів, які підписують договори з Національною службою здоров'я, що контролює якість послуг і, власне, направляє фінансування до лікарні і конкретного лікаря, наближається до 500. Зазначається, що лікарі, які вже мають велику кількість пацієнтів, отримали в липні зарплати вдвічі, а інколи й втричі більші за ті, що отримували в червні. 

Як повідомляв Укрінформ, у липні Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оплатила 255,3 млн грн за медичне обслуговування пацієнтів у 161 заклад первинної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-