Денісова розповіла про нюанси у листі Москалькової щодо Сенцова

Денісова розповіла про нюанси у листі Москалькової щодо Сенцова

Документ
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова 2 серпня отримала від російського омбудсмена Тетяни Москалькової лист щодо її візиту 28 червня до колонії, в якій утримують політв'язня Кремля - українського режисера Олега Сенцова.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні отримала лист від омбудсмена РФ Тетяни Москалькової про її візит до Олега Сенцова 28 червня цього року, в якому вона розповідає мені про стан здоров'я Олега. І тут, як-то кажуть, є два нюанси... Перший - пройшло вже понад місяць з того моменту, і говорити про його релевантність, коли Олег продовжує голодувати, не доводиться. Другий - того ж дня я була під дверима колонії, а її кортеж проїхав повз, не зупинившись», - зазначила Денісова.

Водночас український омбудсмен виклала в мережу фотокопію листа російської колеги. Зважаючи на вихідні відомості, лист Москалькової був відправлений із Москви 19 липня 2018 року.

У ньому російська омбудсмен, з-поміж іншого, зазначила, що «за результатами проведеного 13 липня 2018 року медичного огляду стан його (Сенцова, - ред.) здоров'я характеризується як відносно задовільний, факторів, які загрожують життю, немає».

До того ж, Москалькова звернула увагу на те, що за інформацією УФСВП Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, засуджений Сенцов О.Г. із клопотанням про помилування на адресу Президента Російської Федерації наразі не звертався.

Як повідомляв Укрінформ, Сенцова затримала в Криму ФСБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї.

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі з відбуттям в колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Читайте також: Денісова просить Верховного комісара ООН вплинути на Росію

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів.

Загалом в Росії та в окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-