МЗС підтверджує затримання трьох підозрюваних у хакерстві українців

МЗС підтверджує затримання трьох підозрюваних у хакерстві українців

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України підтвердили затримання в Європі трьох громадян України, яких американські правоохоронні органи підозрюють у скоєнні кіберзлочинів.

Про це Укрінформу повідомив заступник директора Департаменту консульської служби - начальник управління консульського забезпечення Василь Кирилич.

"За інформацією Міністерства юстиції США, в європейських країнах за зверненням американських правоохоронних органів заарештовано троє громадян України, і кожному з них  висунуто звинувачення в скоєнні кіберзлочинів. Консул України встановив контакт із співробітниками правоохоронних органів США. Співробітниками американських компетентних органів підтверджено затримання громадян України", - зазначив Кирилич. 

Окрім того, американські правоохоронці надали інформацію щодо адвокатського захисту одного із затриманих українців, додав він. 

Як повідомляв Укрінформ, троє українців були арештовані у Європі у період з січня по червень за обвинуваченням у викраденні даних платіжних карток та втручанні у роботу сотень компаній США, що завдало збитків у десятки мільйонів доларів.

Читайте також: У США заявили про арешт трьох українських хакерів

За інформацією Reuters, один із трьох підозрюваних, 33-річний Федір Гладур, був екстрадований до Сіетла із Дрездена, де був арештований. Американські правоохоронці заявили, що намагаються домогтися екстрадиції двох інших осіб: 44-річного Дмитра Федорова та 30-річного Андрія Колпакова. 

У Мін'юсті США підозрюють, що троє заарештованих українців були членами кібернетичного кримінального угрупування FIN7. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-