Родина Шеремета позивається до Луценка

Родина Шеремета позивається до Луценка

Укрінформ
Близькі убитого журналіста Павла Шеремета скаржаться на бездіяльність генерального прокурора Юрія Луценка у справі про вибух, вчинений два роки тому.

Про це повідомляє Українська правда.

Його дружина Олена Притула вимагає визнати її потерпілою, йдеться у скарзі, поданій адвокатом родини Шеремета Андрієм Мамалигою до Печерського райсуду Києва.

Ще 27 лютого 2018 року Олена Притула звернулася до генпрокурора з заявою, в якій просила розслідувати цю справу як теракт, який призвів до загибелі людини.

Але до 1 серпня Юрій Луценко на цю заяву не відреагував – досудове розслідування за ч.3 ст.258 ККУ не розпочато.

Кримінальний процесуальний кодекс дозволяє оскаржити таку бездіяльність генпрокурора.

Тому Олена Притула просить суд зобов’язати генпрокурора "невідкладно внести відомості  до Єдиного реєстру досудових розслідувань та почати розслідування за фактом скоєння кримінального правопорушення за ч.3 ст.258 Кримінального кодексу України, а саме скоєння терористичного акту 20 липня 2016 року, що призвело до загибелі Павла Шеремета".

Також цивільна дружина загиблого вимагає зобов’язати Юрія Луценка визнати її потерпілою в цьому провадженні і допустити до участі в процесі адвоката Андрія Мамалигу.

Як повідомляв Укрінформ, відомий журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля, за кермом якого він перебував. Оперативно-слідча група, створена для розслідування вбивства Шеремета, досі продовжує збирати доказову базу. 

Читайте також: Представництво ЄС закликає до прозорого розслідування справи Шеремета

Попередньо правоохоронці розглядали кілька версій того, що сталося. Зокрема, "професійна діяльність" та "російський слід". Наразі слідство схиляється до версії про професійні мотиви вбивства, але ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-