Напад на Гандзюк: Лещенко просить генпрокурора передати справу СБУ

Напад на Гандзюк: Лещенко просить генпрокурора передати справу СБУ

Документ
Укрінформ
Народний депутат Сергій Лещенко звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням передати справу про напад на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк від МВС до СБУ.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Направив звернення на генпрокурора Луценка передати справу щодо нападу на Катерину Гандзюк від МВС до СБУ. Катерина, яка викривала діяльність поліції, з великою імовірністю може стати жертвою упередженого слідства", - написав парламентарій.

Лещенко додав, що звернення направлене на прохання юриста Масі Найєма, який координує роботу адвокатів у питанні досудового розслідування.

Читайте також: Гандзюк терміново перевозять до київської лікарні

Як повідомлялося, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради, відому громадську активістку Катерину Гандзюк. Потерпілу з опіками 30% тіла доправили у реанімацію. Сьогодні вранці лікарі оцінювали її стан як стабільно тяжкий.

Попередню правову кваліфікацію "хуліганство" пізніше змінили на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України "Умисне тяжке тілесне ушкодження". 1 серпня напад на Гандзюк перекваліфікували як "замах на вбивство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-