На Суспільному ухвалили новий колективний договір

На Суспільному ухвалили новий колективний договір

Укрінформ
Новий колективний договір ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України", що діятиме наступні 5 років, ухвалено 31 липня на загальній конференції трудового колективу НСТУ.

Про це повідомляється на сайті UA: Суспільне мовлення.

"До заходу долучилися голова Наглядової ради ПАТ "НСТУ" Тетяна Лебедєва, заступниця голови Наглядової ради Світлана Остапа, перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення, що є акціонером Суспільного, Богдан Червак та голова профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна. 49 делегатів упродовж 5 годин обговорювали останній варіант колективного договору. Більшість проголосували "за" новий договір", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, укласти новий документ потрібно було у зв'язку зі зміною юридичного статусу компанії - з Національної телерадіокомпанії України на Публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України". За 4 місяці роботи разом зі спільним представницьким органом ПАТ "НСТУ" було напрацьовано проект договору, який суттєво відрізняється від того, що був раніше.

Окрім того, відбулася серія обговорень проекту договору з колективами усіх 52 структурних підрозділів ПАТ "НСТУ", включно з філіями. Під час обговорень працівники ознайомилися з положеннями колективного договору, внесли свої пропозиції та обрали делегатів від свого колективу для участі в загальних зборах трудового колективу ПАТ "НСТУ". Під час зустрічей колективи ініціювали понад 200 змін і поправок до договору, більшість із яких - близько 190 - було враховано й відображено в новому документі.

Читайте також: У Кропивницькому через відключення аналогового - черги за приставками Т2

За словами виконавчого директора НСТУ Олександра Лієва, основні зміни в новому договорі такі:

1. Максимально прибрано "зрівнялівку". Тепер усі стимулюючі виплати або додаткові відпустки даються лише за умови реально напруженої роботи або понаднормового робочого графіка. Решта надбавок, доплати тощо входять у заробітну плату, тобто у сам посадовий оклад, який у компанії було суттєво збільшено 3 місяці тому.

2. Прибрано надбавки за вислугу років - у зв'язку зі святами, з нагоди днів народження, тобто ті, що не стосуються якості роботи. Усі ці надбавки замінено можливістю отримувати премію до 100% від посадового окладу.

3. Колективний договір враховує особливості роботи журналістів і творчої частини колективу, які створюють контент Суспільного: змінний графік, особливості організації виробничого процесу тощо.

"На конференції прозвучало багато порад і навіть вимог, які не стосуються колективного договору, але загалом були враховані та вже втілюються адміністрацією. У цілому було дуже конструктивно. Тепер це стало значно більше схожим на ринкові відносини між адміністрацією та колективом", - зазначив Лієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-