НАБУ завершило розслідування щодо судді-хабарника з Госпсуду на Сумщині

НАБУ завершило розслідування щодо судді-хабарника з Госпсуду на Сумщині

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування щодо судді Господарського суду Сумської області, викритого на хабарі у понад 26 тисяч доларів.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

“26 липня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили судді Господарського суду Сумської області про завершення досудового розслідування за фактом вимагання та замаху на одержання неправомірної вигоди в розмірі 26,6 тис. дол. Стороні захисту надано матеріали слідства для ознайомлення”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ завершило слідство у справі судді ОАСК

У НАБУ нагадали, що суддю було затримано 1 листопада 2017 року в порядку ст. 482 КПК України під час замаху на одержання хабара в розмірі 26,6 тис. дол. Як встановило слідство, суддя вимагав гроші за винесення рішення у господарській справі в інтересах будівельної компанії.

Уточнюється, що 2 листопада судді повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, а 7 листопада ВРП надала згоду на утримання цього судді під вартою. Водночас суд 8 листопада обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-