По сім тисяч від держави отримують 5% безробітних - Держслужба зайнятості

По сім тисяч від держави отримують 5% безробітних - Держслужба зайнятості

Укрінформ
Максимальний розмір допомоги з безробіття, яку надає Державна служба зайнятості, становить 7048 гривень

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Основні тенденції на ринку праці в умовах стабілізації економіки" повідомив в.о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко.

"Зростає середня виплата в допомозі, це говорить про те, що взагалі зростає середня заробітна плата в країні. Мінімальна допомога по закону для тих, хто не застрахований, - 544 гривні, її отримує 25% безробітних. Максимальна допомога на сьогодні - 7048 грн, її отримує 5% безробітних. У минулому році було 3%", - зазначив Ярошенко.

Водночас, за його словами, найвища середня зарплата по країні в Києві - 13 553 грн, далі йде Донецька область - 9774, Київська область - 9480 грн, Дніпропетровська - 9 тисяч. За ними Закарпатська та Івано-Франківська області.

За словами Ярошенка, найнижчі зарплати, які пропонують роботодавці у вакансіях, є у медсестер, продавців, водіїв, швачок.

"Рівень заробітної плати у вакансіях, які надає нам роботодавець, сьогодні невисокий. Зовсім мізерна зарплата у медичних сестер, продавців, водіїв, швачок. В охороні здоров'я - 5 747 грн, в освіті - 6 958 грн. в адмініструванні і обслуговуванні - 7 024 грн. Тобто, це не той рівень заробітної плати, який сьогодні може втримати кваліфікованого працівника на ринку праці країни", - сказав Ярошенко.

Однак, він уточнив, що у базі даних служби зайнятості є високооплачувані вакансії.

"Є пропозиції головному бухгалтеру на 40 тисяч грн в Києві, фінансовому директору - 38 тисяч грн., слюсареві з ремонту транспортних засобів пропонують 20 тисяч у Київській області", - зазначив він.

Читайте також: П’ята частина бізнесу досі в “тіні” - Держслужба зайнятості

За його словами, найбільше платять в Україні працівникам галузі фармацевтики, фінансових та страхових напрямків, а також працівникам сфери ІТ.

Ярошенко наголосив, що на ринку праці існує дисбаланс. "В Україні до 80% випускників шкіл вступають у вищі навчальні заклади, і менше 30% отримують професійну освіту. Протилежна ситуація для країн Європи. Тому дисбаланс полягає в тому, що ринок потребує швачок, електромонтерів, слюсарів, сантехніків. А у службі зайнятості надлишок економістів і юристів. Ця статистика показує, що школа не орієнтується на реальні потреби ринку праці України", - підкреслив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-