П’ята частина бізнесу досі в “тіні” - Держслужба зайнятості

П’ята частина бізнесу досі в “тіні” - Держслужба зайнятості

Укрінформ
Вперше за останні п'ять років на ринку праці України відбулося зростання чисельності зайнятого населення. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив в.о.голови Держслужби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко.

"Ми спостерігаємо, що ринок праці на І півріччя 2018 року демонструє певну стабілізацію. Зростання зайнятості населення у нас за статистикою відбулося вперше з 2013 року. Причиною цьому є певне економічне зростання. В І кварталі 2018 року порівняно з І кварталом минулого року відбулося зростання ВВП на 3,1%. Зайняте населення в Україні вперше з 2013 року збільшилось на 149 тисяч", - зазначив Ярошенко.

За його словами, за методологією Міжнародної організації праці, в країнах ЄС безробіття складає 7,4%, в Україні - 9,7%.

Крім цього, він зазначив, що 21,8% українців сьогодні працюють у "тіні".

"Біда української економіки, що велика частка працює в "тіні". Державна статистика каже, що 21,8%, порівняно з 22,3% у минулому році, працюють поза межами чинного законодавства", - додав він.

Читайте також: Служба зайнятості допомагає підібрати працівників для 550 столичних підприємств

Ярошенко повідомив, що станом на 27 липня, порівняно з цією датою 2017 року, кількість отримувачів допомоги в країні - 236 тисяч, це на 8% менше, ніж було в 2017 році.

За даними служби зайнятості, протягом І півріччя поточного року кількість вакансій у базі даних служби зайнятості збільшилася на 8% до 616 тисяч. Кількість працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості становила 428 тисяч осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-