Мінінформ запустив проект з медіаграмотності для підлітків

Мінінформ запустив проект з медіаграмотності для підлітків

Фото
Укрінформ
МІП разом з Радою Європи, ГО "Укрмедіа", УНІА "Укрінформ" започаткували 10-денний курс з медіаграмотності для підлітків MediaTEENZ.

Про це сказала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це пілотний проект, ми працювали над ним кілька місяців. Мета його - медійна освіта для підлітків, це те покоління, яке через п'ять-сім років буде формувати суспільно-політичний порядок денний. Мені здається, що в тому інформаційному суспільстві, яке сьогодні формується в цифровому сторіччі, надзвичайно важливо вміти фільтрувати інформацію, користуватися джерелами інформації, мати критичне мислення. Розвинути всі ці навички - мета школи. Головний посил  - те, що в країні, окрім іншого, йде інформаційна війна, коли ми фактично опиняємося в ситуації, коли штучно впливають на свідомість різними технологіями. І вміння розрізняти де є правда, а де не є правда - мабуть сьогодні найактуальніше питання. Особливо для тих молодих людей, які формуватимуть своє бачення  про країну, про ті процеси, які відбуваються сьогодні, політичні складні питання", - сказала Джапарова.

Вона зазначила, що відбір курсу здійснювався за конкурсним принципом: претенденти повинні були написати мотиваційний лист. Всього до занять відібрали 40 учасників з Києва та Київської області.

Курс триватиме 10 днів, протягом яких вони прослухають теоретичний блок з таких тем: форми та види ЗМІ, аналіз та перевірка інформації, створення редакції, створення контенту, блогінг, фото- та відеоконтент, безпека в інтернеті, основи піару в медіа, робота в Facebook та Instagram тощо. Також учасники будуть виконувати різні практичні завдання. По завершенню курсу учасники мають захистити дипломну роботу. Окрім цього, їх познайомлять з роботою телеканалу UA|TV, передбачено відвідування Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. С. Пшеничного.

Джапарова також повідомила, що в подальшому курси MediaTEENZ будуть проводитися протягом року для молоді в різних регіонах України. Перш за все в тих областях, які межують з лінією зіткнення та тимчасово окупованим Кримом.

У Києві стартував курс медійної грамотності для школярів та студентів MediaTeenz / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Читайте також: Мінінформ привіз бренд Ukraine NOW у Лондон

"Ми хочемо проводити цей курс не тільки в Києві, але в першу чергу в регіонах. Тобто, якраз в тих населених пунктах, де увага журналістів, увага активних людей майже не присутня. Ті регіони, які межують з Російською Федерацією, для нас є пріоритетним. І коли ми кажемо про будь-які медійні проекти, навіть якщо вони просвітницькі, це передусім кордон з Кримом, кордон з окупованими  територіями  Донбасу. І всі території, які межують з РФ, тому що там активність пропаганди  є високою, і саме там критичне мислення потрібно мотивувати", - наголосила Джапарова.

Проект здійснюється Міністерством інформаційної політики разом з Радою Європи, ГО "Укрмедіа", Українським національним інформаційним агентством "Укрінформ". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-