ВРП проситиме Раду дати оцінку діям депутата Лінька в Оболонському суді

ВРП проситиме Раду дати оцінку діям депутата Лінька в Оболонському суді

Укрінформ
Вища рада правосуддя звернеться до Верховної Ради щодо оцінки дій народного депутата Дмитра Лінька.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

«ВРП ухвалила звернутися до Верховної Ради України щодо оцінки дій народного депутата України Лінька Д.В., а саме дотримання етики та високих стандартів поведінки народного депутата України», - ідеться в повідомленні.

Окрім того, ВРП ухвалила внести до Генеральної прокуратури України подання про притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність, що полягає у невнесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за повідомленням судді Оболонського районного суду міста Києва Сергія Родіонова.

Як зазначається, суддя Оболонського районного суду міста Києва Сергій Родіонов звернувся до ВРП із повідомленням про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Родіонов зазначив, що 8 жовтня 2017 року ним як слідчим суддею «розглядалось клопотання начальника відділення СВ Оболонського УП ГУ НП в місті Києві Одягайла А.В. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Калашнікова М.О. та Гамоцького А.А., які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України».

Читайте також: ВРП внесе подання про призначення 4 суддів до місцевих судів

Суддя зазначає, що під час розгляду вказаних клопотань у залі суду перебувала група невідомих молодих чоловіків, серед яких був народний депутат України партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Дмитро Володимирович Лінько .

За словами Родіонова, особи поводили себе зухвало, заважали проводити судове засідання, у тому числі висловлювали погрози застосування насильства, перешкоджали виходу із зали судових засідань судді та секретарю судових засідань, намагалися заподіяти тілесні ушкодження підозрюваним, які перебували під вартою.

«Також у цей самий день народний депутат України Лінько Д.В. поширив у публікаціях інтернет-видань «Інформатор» інформацію про те, що суддя Родіонов С.О. взяв хабар у розмірі 30 тисяч доларів за те, що випустить на волю автовикрадачів», - зазначається у повідомленні.

На запити члена ВРП Генеральна прокуратура України поінформувала, що повідомлення судді Родіонова надіслане для розгляду в порядку статті 214 (початок досудового розслідування) Кримінального процесуального кодексу України до прокуратури міста Києва.

Окрім того, у ГПУ повідомили, що оскільки за результатами розгляду прокуратурою не виявлено фактичних даних, які б свідчили про наявність у діях вказаних осіб ознак кримінального правопорушення, що охоплюється поняттям злочину, визначеним статтею 11 КК України, до ЄРДР не внесено відомостей, зазначених у повідомленні судді.

Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП зазначає, що під час засідання ВРП констатувала грубе порушення вимог кримінального процесуального законодавства України з боку посадових осіб ГПУ з урахуванням положень статті 214 КК України, яке полягає у невнесенні відповідних відомостей до ЄРДР за повідомленням судді про вчинене кримінальне правопорушення, пересиланні повідомлення судді та запитів Вищої ради правосуддя з одного правоохоронного органу до іншого.

ВРП також наголосила, що згідно зі статтею закону України «Про статус народного депутата» у своїй діяльності народний депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі, зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших службових та посадових осіб і громадян, утримуватись від дій, заяв і вчинків, що компрометують його, виборців, парламент, державу.

Отже, підкреслюють у ВРП, дії Лінька 8 жовтня 2017 року в Оболонському районному суді міста Києва не відповідають вимогам Конституції та законам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-