У Мінекології пояснили, чому гендиректор ЧАЕС пішов у відставку

У Мінекології пояснили, чому гендиректор ЧАЕС пішов у відставку

Укрінформ
Міністерство екології та природних ресурсів України, яке координує роботу зони відчуження, не планувало знову продовжувати контракт генеральному директору ЧАЕС Ігорю Грамоткіну.

Так пояснив заяву про відставку гендиректора ЧАЕС Ігоря Грамоткіна в коментарі «Главкому» в.о. міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш.

«Ще в грудні минулого року постало питання про доцільність продовження контракту пану Грамоткіну. Тоді у Мінприроди, проконсультувавшись з партнерами з ЄБРР, ухвалили рішення дати цій людині ще один шанс завершити взяті його підприємством зобов’язання. Однак ми опинились у ситуації, коли терміни введення в експлуатацію необхідних об’єктів були на межі зриву. Про це під час спільних нарад неодноразово доповідало керівництво Державного управління зоною відчуження, тому не думаю, що за таких умов доцільно б було говорити про продовження контракту. Звичайно, у Мінприроди звертали увагу і на численні журналістські розслідування щодо пана Грамоткіна», - резюмував Вакараш.

Читайте також: Директора ЧАЕС підозрюють у махінаціях із радіоактивним брухтом

За його словами, немає жодного конфлікту між Мінприроди та державним спеціалізованим підприємством «Чорнобильська АЕС», яке входить до структури Державного агентства управління зоною відчуження (ДАЗВ).

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на офіційний сайт ЧАЕС, генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін подав у відставку через розбіжності з міністерством екології України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-