Гройсман привітав українців з Днем хрещення Київської Русі

Гройсман привітав українців з Днем хрещення Київської Русі

Укрінформ
Прем'єр-міністр України привітав українців з Днем хрещення Київської Русі та наголосив, що це дало поштовх інтенсивному культурно-історичному розвитку.

Про це йдеться у вітанні, розміщеному на урядовому порталі.   

"Епохальна подія хрещення княжої Русі дала поштовх інтенсивному культурно-історичному розвитку на теренах нашої країни. Ця символічна дата не лише вписала Київську Русь в орбіту європейського християнського простору, а і сформувала історичний напрям розвитку української державності, визначила всі подальші віхи її становлення", - зазначив Гройсман.

За його словами, з часу цього історичного рішення Україна стала невід’ємною складовою західної цивілізаційної моделі. "Європейський вибір пращурами сучасних українців зроблено в ті часи, коли чимало регіонів Європи ще не були хрещеними і лише зароджувалися інститути державності", - наголосив Прем'єр.

Читайте також: Українська держава буде захищеною, коли єдиним буде народ і церква - Філарет

Він закликав, щоб великі звершення наших предків зміцнювали нашу волю та прагнення жити в успішній, реалізований, європейській країні. 

"Сьогодні не лише повертаємося до історичної родини європейських народів, в якій були в часи княжої Русі, а і встановлюємо елементарну справедливість, долаючи негатив і наслідки часів занепаду від тривалої колонізації", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-