В Україні з’явиться публічна база даних про оснащеність будинків лічильниками

В Україні з’явиться публічна база даних про оснащеність будинків лічильниками

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ запроваджує моніторинг стану оснащення будівель лічильниками та процедуру обміну інформацією між органами влади.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, зазначається на урядовому порталі.

За його словами, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

“Ми наводимо лад у системі обліку тепла і води у будинках. Якщо раніше не було чітких зобов’язань у органів місцевої влади подавати інформацію про кількість встановлених в регіонах будинкових вузлів комерційного обліку, то тепер ми встановлюємо такі зобов’язання, запроваджуємо моніторинг. Він буде публічним, кожен зможе перевірити інформацію, яка щомісяця оприлюднюватиметься на сайті Держенергоефективності”, - розповів Зубко.

Читайте також: Телекомунікаційні мережі в будинках розміщуватимуть за стандартами ЄС - Зубко

Крім того, він зауважив, що у разі виявлення порушень щодо строків встановлення лічильників, їх заміни або невідповідності технічним регламентам, Держенергоефективності зобов’язане передати цю інформацію до Держпродспоживслужби для подальшого притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Ситуація майже критична: в КМДА просять зібрати держкомісію через позицію Нафтогазу

Урядовець підкреслив, що завдяки такому рішенню в країні з’явиться доступна, прозора та публічна база даних про оснащеність лічильниками тепла та води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-