1030-річчя Хрещення: у Нацполіції розповіли, як охоронятимуть українців

1030-річчя Хрещення: у Нацполіції розповіли, як охоронятимуть українців

Укрінформ
Національна поліція України готова забезпечити безпеку людей під час заходів із нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.

Про це заявив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін під час робочої наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, інформує Урядовий портал.

«Нацполіція готова забезпечити безпеку учасників заходів з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі. ... Ми не маємо забувати, що на Сході нашої держави тривають військові дії з терористичними угрупованнями РФ. Їх завдання - дестабілізувати обстановку на території України будь-яким чином. Тому маємо повністю контролювати оперативну обстановку, негайно реагувати на будь-які спроби та забезпечити безпеку наших людей», - наголосив Аброськін, зауваживши, що з нагоди відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі - України до Києва планується прибуття значної кількості громадян з різних регіонів країни.

Аброськін розповів, що Ситуаційний центр Національної поліції вже працює у цілодобовому надзвичайному режимі, на його базі створено робочу группу, до складу якої увійшли співробітники Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування, карного розшуку, превентивної діяльності, патрульної поліції, кіберполіції та інших підрозділів, які цілодобово здійснюють моніторинг оперативної обстановки в країні, збирають, опрацьовують, аналізують та узагальнюють отриману інформацію.

Читайте також: 1030-річчя Хрещення Русі-України: які вулиці Києва перекриють

Окрім того зазначається, що саме Ситуаційний центр організовує реагування на зміни в оперативній обстановці під час масових заходів, тож додатково організовано роботу ситуаційних автомобілів, а відтак відеоінформація передається до центру в режимі реального часу.

У повідомленні також вказано, що до несення служби залучено достатню кількість слідчо-оперативних груп та груп документування для фіксації можливих протиправних дій, додатково несуть службу наряди криміналістів, вибухотехніків та кінологів, які перевіряють маршрути пересування та місця масового скупчення громадян на наявність вибухонебезпечних предметів.

Окрім того, правоохоронці посилили патрулювання залізничних вокзалів столиці та прилеглих територій, а контроль за безпекою дорожнього руху з урахуванням змін в його організації здійснюють патрульні поліцейські, які працюють у посиленому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-