Справи чотирьох екс-беркутівців направили до суду

Справи чотирьох екс-беркутівців направили до суду

Укрінформ
ГПУ направила до Шевченківського райсуду Києва обвинувальні акти стосовно чотирьох колишніх співробітників "Беркута" за перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності.

Про це повідомляє у Facebook Генеральна прокуратура.

"24 липня обвинувальні акти стосовно вищевказаних осіб за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України (в редакції від 07.04.2011); ч. 1 ст. 28, ст. 340 КК України; ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції від 07.04.2011), спрямовано для розгляду до Шевченківського районного суду Києва", - йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, у ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів для обвинувачення у вчиненні злочинів під час цих подій колишнього міліціонера відділення №1 взводу №3 оперативної роти №3, колишнього міліціонера відділення №2 взводу №1 оперативної роти №3 ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві (на цей час обіймає посаду поліцейського взводу №3 роти №3 ППОП №1 ГУНП у м. Києві), колишнього міліціонера відділення №1 взводу №2 оперативної роти №1 "Беркут" та колишнього міліціонера відділення №2 взводу №3 оперативної роти №1 ПМОП "Беркут".

Читайте також: Прокуратура повідомила про підозру двом екс-беркутівцям

Вони обвинувачуються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, поінформували в ГПУ.

Зазначається, що раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 10 працівників столичного "Беркуту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-