Розкрадання 206 тонн пального: Полторак покарає й офіцерів ЗСУ у Києві

Розкрадання 206 тонн пального: Полторак покарає й офіцерів ЗСУ у Києві

Укрінформ
Через збитки, завдані державі в результаті зловживань, виявлених під час перевірок 46-го центру забезпечення в Одесі, будуть покарані й офіцери об'єднаного центру забезпечення ЗСУ у м.Київ.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак на брифінгу в Міністерстві оборони у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Старшого офіцера відділу забезпечення пальним та мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення тилу Збройних Сил Дмитра Ізварина буде звільнено з військової служби за службову невідповідність, при цьому він буде позбавлений права на отримання вихідної допомоги при звільненні та права перебувати на квартирному обліку», - сказав Полторак.

Міністр пояснив, що саме підполковник Ізварин за день до того, як Полторак відправив до Одеси комісію, був на цій базі та здійснив так звану перевірку. «Формально він не побачив нестачу 206 тонн пального, він або був у змові з керівництвом бази або незадовільно виконував свої функціональні обов'язки», - сказав Полторак.

Також міністр поінформував, що буде понижено в посаді начальника Центру забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних Сил тилу полковника Кубаря та начальника відділу зберігання пального 46-го об'єднаного центру забезпечення в Одесі Ляляєва.

Полторак наголосив, що жорстко реагуватиме на будь-які порушення офіцерами їх функціональних обов'язків.

Читайте також: З військових "полетіли погони" через розкрадання палива в Одесі

Він зауважив, що всі документи передав військовому прокурору Анатолію Матіосу з проханням порушити карну справу щодо незадовільного ставлення до виконання своїх службових обов'язків керівництвом 46-го об'єднаного центру забезпечення в Одесі та щодо заподіяння збитків державі.

Міністр висловив сподівання, що буде прийняте правове та своєчасне рішення щодо посадових осіб, які допустили такі порушення.

За результатами перевірок 46-го об'єднаного центру забезпечення Південного регіону в Одесі було виявлено збитків державі на 6,4 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-