Засудженим у Греції українцям можуть зменшити термін ув’язнення - МЗС

Засудженим у Греції українцям можуть зменшити термін ув’язнення - МЗС

Укрінформ
Адвокат засуджених у Греції за перевезення нелегальних мігрантів українців Сергія Шваюка і Петра Литвинчука готує апеляцію на вирок суду. Є підстави розраховувати на зменшення їм терміну ув'язнення.

Про це заявив у коментарі Укрінформу заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

"Аналіз вироку дає підстави вважати, що суд вперше за останні три роки застосував найменший коефіцієнт - 6 років за кожного перевезеного нелегального мігранта. За інформацією консула, який був присутній на судовому засіданні, адвокат готує апеляцію. Є підстави сподіватися, що 6 років за кожного нелегального мігранта буде зменшено до 5-ти, а це означатиме перекваліфікацію статті на 1/5  або 1/3 терміну загального відбуття терміну покарання (т.зв. "філакіси") і - звільнення, можливо, через нетривалий проміжок часу", - сказав Кирилич.

Читайте також: У Греції двох українців засудили до 180 років в'язниці за перевезення мігрантів

Він підкреслив, що верхньою межею санкції за таке правопорушення є 25 років, а вищі за цю цифри є "морально-пропагандистськими або превентивними.

Як повідомлялося, двох українців - Сергія Шваюка і Петра Литвинчука - у Греції засудили до 180 років ув'язнення за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-