За ліцензії горе-перевізникам потрібна кримінальна відповідальність - МВС

За ліцензії горе-перевізникам потрібна кримінальна відповідальність - МВС

Відео
Укрінформ
Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий наголошує на необхідності кримінальної відповідальності для службовців Укртрансбезпеки, що надають ліцензії перевізникам-порушникам.

Про це йдеться в повідомленні департаменту комунікації МВС за результатами проведення у суботу термінової селекторний наради, присвяченої стану безпеки дорожнього руху.

«Головне слідче управління має взяти на особливий контроль розслідування резонансних ДТП та виявити факти недотримання автоперевізниками чинного законодавства при організації пасажирських перевезень. Службовці Укртрансбезпеки, які видають недбалим компаніям-перевізникам ліцензії, мають нести кримінальну відповідальність за свою бездіяльність», - зауважив Яровий.

Він додав, що з 17 квітня в Україні триває відпрацювання «Перевізник».

Читайте також: Перевірки на дорогах: поліція назвала місця, де посилять патрулі

«Поліцейськими було зафіксовано понад 26 тисяч порушень правил перевезення пасажирів та дорожнього руху, які були допущені водіями автобусів. З них найпоширеніші: керування транспортом у стані алкогольно-наркотичного сп'яніння, створення аварійної обстановки, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення правил руху через залізничний переїзд, керування без необхідних документів, керування автобусами, які не пройшли обов'язковий технічний контроль. Такі перевізники мають невідкладно позбуватися ліцензії», - підкреслив Яровий.

За його словами, працівники поліції вже оглянули понад 185 тисяч автобусів, з них 7 625 використовуються для організованого провезення груп дітей. Виявлено близько трьох тисяч технічно несправних автобусів.

Як повідомлялося, Яровий доручив Національній поліції до 23 липня затвердити та ввести в дію План невідкладних комплексних заходів з посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності. Серед заходів передбачається введення до  патрульних груп працівників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії.

20 липня у с. Глибочиці Житомирського району маршрутка, в якій перебували 19 пасажирів та водій, в'їхала у фуру, внаслідок чого 10 людей загинули,  ще 9 отримали травми. Четверо постраждалих перебувають у важкому стані. За попередньою інформацією, водій маршрутного автобуса (імовірно, сполученням Київ - Рівне), рухаючись у напрямку м. Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою DAF з напівпричепом.

Читайте також: Терпець урвався: в уряді підготували рішення про жорсткий контроль на дорогах

Президент України Петро Порошенко доручив керівництву Житомирської області надати необхідну допомогу постраждалим у ДТП, які перебувають у лікарні.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич оголосив 21 липня днем жалоби за загиблими в автокатастрофі.

У поліції вже встановили особи усіх загиблих у цій ДТП.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-