Перевірки на дорогах: поліція назвала місця, де посилять патрулі

Перевірки на дорогах: поліція назвала місця, де посилять патрулі

Укрінформ
Перший заступник міністра внутрішніх справ доручив Національній поліції до 23 липня затвердити та ввести в дію План невідкладних комплексних заходів з посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності.

Серед заходів передбачається введення до  патрульних груп працівників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії, повідомляє департамент комунікації МВС за результатами проведення у суботу термінової селекторний наради, присвяченої стану безпеки дорожнього руху.

«До 23 липня всі керівники територіальних органів мають направити затверджені плани виконання заходів. В цьому плані мають бути чіткі та детальні заходи, конкретні виконавці та терміни. Упродовж доби сили патрульної поліції та групи реагування мають взяти під контроль основні автомобільні шляхи державного та міжнародного значення, місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та місця з напруженим рухом», - наголосив Яровий під час наради.

За його словами, такі посилені заходи стосуватимуться, в першу чергу, трас у напрямку південних регіонів та країн ЄС. 

Читайте також: Терпець урвався: в уряді підготували рішення про жорсткий контроль на дорогах

«Усі наряди ми посилюємо військовими та автотехнікою Нацгвардії. Керівництво поліції має взяти начальників територіальних органів «за кадик» та особисто доповідати мені щодня», - заявив перший заступник міністра.

Водночас він зазначив, що 24 серпня буде проведена повторна нараду з цього питання.

Заступник голови Національної поліції, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич запропонував кроки щодо посилення безпеки дорожнього руху та попередження травмування й загибелі людей.

«Ситуація критична. І ми маємо її негайно виправляти. У нас є достатньо сил та засобів. В середньому за добу на патрулювання задіяні 1,5 тисячі патрульних та груп реагування ГУНП. З 21 липня спільно з територіальними підрозділами Укртрансбезпеки ми організуємо проведення спільної перевірки щодо дотримання правил та умов перевезення громадян. Особлива увага - автовокзалам, місцям стоянки та відстою транспорту. Ми також активізуємо роботу щодо виявлення нелегальних пасажироперевізників та розпочнемо ліквідацію місць несанкціонованих автостанцій», - сказав Фацевич.

Він додав, що окремо правоохоронці здійснюватимуть аналіз аварійності за місцем та часом скоєння ДТП. 

«На підставі цієї аналітики розроблятиметься погодинний графік залучення нарядів патрульної поліції та груп реагування до безпеки дорожнього руху на аварійно небезпечних ділянках дороги. Під час патрулювання автошляхів особливу увагу приділити вантажним автомобілям, припаркованим з порушенням правил дорожнього руху. У разі виявлення - невідкладна евакуація», - наголосив заступник глави НПУ. 

Як повідомлялося, 20 липня у с. Глибочиці Житомирського району маршрутка, в якій перебували 19 пасажирів та водій, в'їхала у фуру, внаслідок чого 10 людей загинули, ще 9 отримали травми. Четверо постраждалих перебувають у важкому стані. За попередньою інформацією, водій маршрутного автобуса (імовірно, сполученням Київ - Рівне), рухаючись у напрямку м. Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою DAF з напівпричепом.

Президент України Петро Порошенко доручив керівництву Житомирської області надати необхідну допомогу постраждалим у ДТП, які перебувають у лікарні.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич оголосив 21 липня днем жалоби за загиблими в автокатастрофі.

У поліції вже встановили особи усіх загиблих у цій ДТП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-