Відзавтра починається тотальний контроль усіх перевізників - Омелян

Відзавтра починається тотальний контроль усіх перевізників - Омелян

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що з 21 липня починається тотальний контроль усіх перевізників представниками Нацполіції та транспортної інспекції.

Про це він написав у Facebook за підсумками нарад у Мініфраструктури України спільно з Міністерством внутрішніх справ, Нацполіцією, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Укртрансбезпекою,  представниками асоціацій автобусних перевізників.

Зокрема Омелян написав, що домовлено про таке: « З 21 липня починається тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції всіх перевізників».

Міністр додав, що у випадку відсутності ліцензії при комерційному перевезенні пасажирів відбуватиметься конфіскація транспортного засобу.

«Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський  - перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 18 000 грн штрафу», - написав Омелян.

Крім того, міністр зауважив, що  26 липня на засіданні Кабміну буде схвалено відповідну постанову уряду, якою з 27 липня буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.

За словами Омеляна, також домовилися з легальними перевізниками, що всі працюють у правовому полі, сплачують податки, в рівних умовах.

Читайте також: Терпець урвався: в уряді підготували рішення про жорсткий контроль на дорогах

«З 1 серпня вводиться електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція та нацполіція, і в якому реєструватиметься вся інформація щодо перевізника, його ліцензій, маршрутів, штрафних балів тощо...

 З 1 січня 2019 р. введемо gps tracker, електронний квиток та тахограф або його аналог», - підкреслив міністр.

Крім того, готуються  пропозиції щодо державного сприяння з оновлення парку автобусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-