У колоніях ввели обстеження та лікування гепатиту С у ВІЛ-інфікованих

У колоніях ввели обстеження та лікування гепатиту С у ВІЛ-інфікованих

Укрінформ
Комплекс заходів зі скринінгу та лікування вірусного гепатиту С (ВГС) вперше запроваджено в лікувальних установах Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС) для ВІЛ-позитивних пацієнтів.

Про це Укрінформу повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

«Вперше в історії існування системи виконання покарань України в установах Державної кримінально-виконавчої служби України запроваджено комплекс заходів з обстеження та лікування вірусного гепатиту С (далі - ВГС) у ВІЛ-інфікованих засуджених», - сказав він.

За словами Чернишова, завдяки участі Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров'я» було здійснено закупівлю 1000 швидких тестів для виявлення ВГС, препарату Харвоні для проведення 50 курсів лікування ВГС та укладено договори з медичною лабораторією «СІНЕВО» щодо проведення специфічних лабораторних досліджень за рахунок коштів гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Читайте також: Утікачі з українських в'язниць: на вертольоті, одним стрибком через паркан, у капцях…

«Дякуючи чудовій організації медичних фахівців протягом листопада-грудня 2017 року у 23 установах ДКВС України здійснено скринінг ВГС швидкими тестами. Із 1000 протестованих засуджених у 741 особи виявлено антитіла до ВГС, що вказує на поширеність захворювання 74,1% у ВІЛ-інфікованих», - зазначив заступник міністра.

Він зауважив, що за результатами проведених обстежень було відібрано та запропоновано 50 засудженим курс лікування. Усі 50 ВІЛ-інфікованих засуджених пройшли 12-ти тижневий курс лікування препаратом Харвоні.

Як підкреслив Чернишов, за результатами проведених досліджень у засуджених, які пройшли курс лікування, ефективність становить 98%.

Окрім того, за словами заступника міністра, завдяки злагодженій роботі медичних фахівців ДКВС України та представників Херсонської міської громадської організації «Асоціація 21 століття» було організовано трансфер та обстеження особи, яка вже звільнилася з місць позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-