Прикордонники затримали 13 нелегалів зі Шрі-Ланки, Індії та Бангладеш

Прикордонники затримали 13 нелегалів зі Шрі-Ланки, Індії та Бангладеш

Укрінформ
Прикордонники Львівського, Луцького загонів та оперативно-розшукового підрозділу Східного регіонального управління затримали 13 нелегальних мігрантів - вихідців зі Шрі-Ланки, Індії та Бангладеш.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Охоронці кордону виявили шістьох іноземців, що не мали при собі жодних документів та спостерігали, як дві особи перепливають річку Західний Буг, по якій проходить лінія кордону. За даним фактом прикордонники відразу повідомили своїх польських колег. У результаті спільних та скоординованих українською стороною заходів, прикордонники Республіки Польщі затримали ще двох осіб. Ними виявились громадяни Росії та Азербайджану", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час проведення перевірочних заходів встановлено всі подробиці підготовки до порушення державного кордону, зокрема достеменно встановлено і той факт, що росіянин та азербайджанець мали намір переправити п'ятьох громадян Шрі-Ланки та одного громадянина Індії на територію Євросоюзу в пошуках "кращого життя".

Наразі очікується передача польськими колегами в Україну провідників-іноземців. А затриманих українськими прикордонниками іноземців, після встановлення їх особистостей, чекає притягнення до відповідальності за спробу порушення кордону.

***

Крім того, представники оперативно-розшукового підрозділу Східного регіонального управління отримали оперативну інформацію про можливе перебування групи незаконних мігрантів в одному з приватних помешкань у Харкові. З дозволу господаря квартири, правоохоронці перевірили зазначене місце. Дійсно, у помешканні знаходилось чотири чоловіки без документів. Зі слів самих затриманих, вони є громадянами Бангладеш та мали на меті незаконно перетнути кордон. Встановленим порядком іноземців було передано представникам Міграційної служби.

Читайте також: Прикордонники зі стріляниною затримали нелегалів на Закарпатті

А прикордонники Львівського загону, реалізовуючи інформацію оперативних підрозділів відомства, поблизу держрубежу затримали ще трьох громадян Бангладеш учора ввечері. Стосовно чоловіків, які не змогли пред'явити жодних документів, що посвідчують особу, складено протоколи за ч.2 ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Тривають перевірочні заходи.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-