Рятувальники вчилися гасити “пожежу” в Раді

Рятувальники вчилися гасити “пожежу” в Раді

Фото
Укрінформ
Столичні рятувальники провели практичні навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації в будівлі одного з комітетів Верховної Ради України.

Про це йдеться у повідомленні ДСНС.

«За тактичним задумом на 7-му поверсі будівлі одного з комітетів Верховної Ради України у телестудії телеканалу «Рада» через коротке замкнення електропроводів сталося займання. Внаслідок загоряння спрацювала система пожежної сигналізації. Умовна пожежа супроводжувалася сильним задимленням, тому співробітники пожежного поста об'єкту до прибуття на місце події пожежно-рятувальних підрозділів організували евакуацію людей і намагались загасити пожежу первинними засобами пожежогасіння», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівник пожежного поста організував зустріч та допуск пожежно-рятувальних підрозділів, що прибувають на об'єкт для гасіння пожежі. За кілька хвилин прибули рятувальники, провели розвідку, оцінили складність ситуації і розпочали ліквідацію пожежі та евакуацію людей.

Навчання з ліквідації умовної НС у Раді

Працівники закладу та рятувальники із тактичним задумом навчань впоралися.

У заході було залучено три одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 25 людей особового складу.

Читайте також: Купол Ради хочуть реставрувати за 7,5 мільйона

Варто зазначити, що під час таких навчань рятувальники мають можливість вивчити оперативно-тактичну характеристику будівлі, місце розташування пожежних гідрантів, що вкрай важливо знати при виникненні реальної загрози, та ще раз потренувати свої професійні навички. Зі свого боку персонал ВР відпрацьовує свої первинні дії щодо ліквідації надзвичайної ситуації та евакуації людей з адміністративної споруди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-