Через інциденти біля НАБУ і САП відкрили дві кримінальні справи

Через інциденти біля НАБУ і САП відкрили дві кримінальні справи

Укрінформ
За фактами подій, що сталися біля приміщень НАБУ та САП у вівторок, 17 липня,  зареєстровано два кримінальних провадження.

Про це повідомила речник Генеральної прокуратури Лариса Сарган.

"За фактом хуліганських дій, вчинених групою осіб, які увірвалися в приміщення НАБУ на вул.Сурикова, 3, пошкодивши при цьому вхідні двері та зовнішні ролети, зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 КК України. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні доручено Солом’янському УП НП в м. Києві. У зв’язку із сутичками, що відбулися під стінами будівлі САП на вул. Ісаакяна, 17, у тому числі з використанням зеленки відносно окремих учасників акції, до ЄРДР також внесено відомості за ч. 2 ст. 296 КК України.  Досудове розслідування за цим фактом здійснюватиметься Шевченківським УП НП в м. Києві", - зазначила вона.

За словами Сарган, органами прокуратури м. Києва вживатиметься всіх заходів для забезпечення повного, всебічного та об’єктивного розслідування даних правопорушень, за результатами яких діям учасників цих подій буде надана законна правова оцінка.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Читайте також: Напад під САП: Луценко заявив, що зеленка не метод - і наказав відкрити справу

Під час акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Пізніше поліція доправила до відділка двох осіб, які під стінами САП напали на Шабуніна. Відносно них було складено два адміністративних протоколи у порядку статті 173 КупАП (дрібне хуліганство).

18 липня генеральний прокурор Юрій Луценко доручив столичній прокуратурі переглянути кваліфікацію подій, які сталися 17 липня під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і зареєструвати кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-