Польща видала Україні екс-головбуха “Укрспирту” — Сарган

Польща видала Україні екс-головбуха “Укрспирту” — Сарган

Укрінформ
Генеральна прокуратура Республіки Польща задовольнила клопотання ГПУ про видачу екс-головного бухгалтера ДП «Укрспирт» Сергія Безродного.

Про це у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Генеральна прокуратура Республіки Польща задовольнила клопотання ГПУ про видачу екс-головного бухгалтера ДП «Укрспирт» С.Безродного в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. Фактична передача останнього була здійснена 16.07.2018 в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Дорогуськ-Ягодин», - написала Сарган.

Читайте також: Рахунки "Укрспирту" арештували через податковий борг — ДФС

За її словами, досудовим розслідуванням було встановлено, що Безродний, за попередньою змовою з іншими службовими особами, розтратив кошти держпідприємства на загальну суму 260 млн 808 тис. 631 грн та за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів у розмірі 49 859 541,23 грн.

“Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 17.07.2018 застосовано до С.Безродного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу як альтернативу в сумі 27 615 000 грн”, - додала Сарган.

Вона зазначила, що наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводиться судово-економічна експертиза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-