Конфлікт інтересів: НАЗК направило до суду ще 10 протоколів

Конфлікт інтересів: НАЗК направило до суду ще 10 протоколів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду ще 10 адміністративних протоколів стосовно посадовців за порушення законодавства щодо запобігання конфлікту інтересів. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"На засіданні Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про направлення до суду ще 10 протоколів. Всі правопорушення стосуються недотримання посадовими особами вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, протоколи про адміністративні правопорушення складено стосовно прокурора Бердичівської місцевої прокуратури Житомирської області Олега Демчука, сільського голови Кулажинської сільської ради Броварського району Київської області Станіслава Козюби, депутатів вказаної сільської ради Любові Воронцової та Анатолія Кота, а також депутата Гніванської міської ради Вінницької області Максима Берещука.

При цьому в НАЗК зазначили, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Читайте також: У НАЗК попередили декларантів про дзвінки з "лівих" номерів

Як повідомлялося, НАЗК за перше півріччя направило до суду 157 протоколів про адміністративні правопорушення щодо посадових осіб за фактами порушення вимог закону "Про запобігання корупції" щодо врегулювання конфлікту інтересів та пов’язаних з цим обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-