Більше половини жителів великих міст підтримують вступ України до ЄС

Більше половини жителів великих міст підтримують вступ України до ЄС

Опитування
Укрінформ
Якби референдум про вступ України до Європейського Союзу проходив найближчого тижня 50,5% жителів великих міст проголосували б за приєднання до ЄС, проти виступили б 33,7%.

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднив керівник аналітичної групи «Соціопрогноз» Київського прес-клубу Михайло Пересунько на прес-конференції в Укрінформі.

«Щодо референдуму про вступ України в Євросоюз: 50,5% населення великих міст його підтримують і проголосували б «за», натомість лише третина опитаних - 33,7% проголосували б «проти» на такому референдумі, 8,2% людей завагалися б з відповіддю і 7,6% опитаних не брали б участі в такому голосуванні», - сказав Персунько.

Водночас Пересунько розповів, що на такому ж референдумі, але за вступ України до НАТО, проголосувати за приєднання до Північноатлантичного альянсу готові 39,8% респондентів, а 40,7% опитаних жителів великих міст висловилися б проти вступу. При цьому, 10,7% респондентам було б «важко відповісти» на це питання, а 8,8 % - не брали б участі в голосуванні.

Експерт також зауважив, що найбільшою підтримкою вступ до ЄС і НАТО користується серед жителів західного та північно-центрального регіону, найменшою - східного та південного регіонів.

Разом з тим, він підкреслив, що у південному регіоні спостерігається суттєва різниця між ставленням до ЄС і НАТО. Так, за його словами, приєднання до НАТО на півдні України підтримують 20% респондентів, а до ЄС - 41%.

Читайте також: На вибори президента пішли би 73% українців із великих міст

Дослідження проведено Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка спільно з Інститутом аналізу та прогнозування за підтримки Київського прес-клубу. Опитування проведено з 7 до 11 липня 2018 року в усіх обласних центрах та великих містах України з населенням 100 тисяч і більше жителів (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим).

Загалом опитані 1250 респондентів віком від 18 років і старше.

Стандартні відхилення +/- 2,89 %.

Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента «віч-на-віч».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-