Реорганізація департаменту спецрозслідувань: Горбатюк боїться впливу на прокурорів

Реорганізація департаменту спецрозслідувань: Горбатюк боїться впливу на прокурорів

Укрінформ
Начальник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк вважає неправильним рішення щодо реорганізації департаменту спецрозслідувань ГПУ та заявляє, що воно призвело лише до зайвих проблем у роботі слідчих.

Про це він сказав на брифінгу "Координація слідчих дій і процесів будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності у Києві", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реорганізація жодним чином не вела до покращення роботи, вона тільки створила проблематику. Це рішення, на мою думку, було і є неправильним", - наголосив Горбатюк.

За його словами, реорганізація призвела до того, що, зокрема, в більшості судових засідань Печерського суду минулої п'ятниці судді відмовляли у прийнятті слідчих клопотань від слідчих прокурорів без підтвердження їх перепризначення після реорганізації.

Водночас, додав Горбатюк, відбулися усі перепризначення і "сумнівів у легітимності слідчих прокурорів немає".

Читайте також: У ГПУ заявляють, що Горбатюк не пускає перевірку у Департамент спецрозслідувань

Він також занепокоєний можливим незаконним впливом на прокурорів після реорганізації.

"Якщо будуть будь-які спроби незаконного впливу, то, відповідно, ми будемо ставити до відома все суспільство", - заявив слідчий прокурор.

Він також додав, що прокурори залишаються закріпленими за тими кримінальними провадженнями, які вони розслідували до реорганізації, і "жодних змін в самому відношенні до розслідувань, в бажанні встановити істину не відбулось".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-