Волонтери назвали критерії відбору ветеранів для безкоштовного навчання в НаУКМА

Волонтери назвали критерії відбору ветеранів для безкоштовного навчання в НаУКМА

Укрінформ
Уже більше семи тисяч доларів зібрано із запланованих десяти тисяч на п’ять стипендій для українських ветеранів, які зможуть вступити на магістерські програми в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Про це повідомляє Голос Америки.

Кошти збираються зусиллями волонтерів із діаспори та України, і левова частка надійшла від українців, які проживають у США, зокрема через збір коштів, організований у Facebook Любою Шипович, співзасновницею громадського об'єднання українців у США "Razom for Ukraine".

«Важливим є такий момент, – наголошує Люба Шипович, – що у ветеранів є розрив в освіті, у той час як випускники бакалаврату мають переваги, бо вони одразу вступають на магістерку. Оскільки ветеранам досить важко конкурувати з учорашніми випускниками, вони навряд чи зможуть легко вступити на бюджетні місця. Тому ми почали говорити з Могилянкою про те, щоб оплачувати для ветеранів контрактне навчання за умови успішного проходження їх на контрактну основу».

Також зазначається: "Щоб претендувати на стипендію, потрібно відповідати кільком критеріям: бути зарахованим на навчання в НаУКМА, бути учасником бойових дій впродовж не менше шести місяців, надати два рекомендаційні листи та мотиваційний лист, пройти співбесіду з психологом".

Читайте також: Співзасновниця "Razom for Ukraine" збирає кошти на навчання ветеранів АТО у Могилянці

Вступна кампанія до магістратури триває, і до 1-го серпня прийматимуться анкети від охочих отримати стипендію. Розглядатимуться заявки вже після закінчення вступної кампанії, коли стане відомо, хто може бути зарахований. На сьогодні подано шість анкет. Рішення планують ухвалити до 1-го вересня, повідомляють ініціатори програми.

Реалізацією ідеї займаються – представник організації «Разом» Люба Шипович, від «Невидимого батальйону» – продюсер Марія Берлінська та виконавчий продюсер Оксана Іванців, від Kyiv Mohyla Foundation of America – Марта Фаріон і Вікторія Купер. До ініціативи долучили і президента НаУКМА Андрія Малашевича.

У США кошти збираються на адресу фонду Kyiv Mohyla Foundation of America, організації, яка була створена для підтримки Могилянки, а в Україні – на рахунок Інституту гендерних програм, організації, що створила проект «Невидимий батальйон».

У планах організаторів є зробити такі стипендії щорічною традицією.

Фото: Марія Берлінська, facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-