З початку російської агресії Україна навчилася протистояти “дезі”

З початку російської агресії Україна навчилася протистояти “дезі”

Дослідження
Укрінформ
З початку російської агресії у 2014 році Україна провела значну роботу з посилення стійкості в інформаційному просторі.

Про це йдеться у дослідженні «Стійкість до дезінформації у Центральній та Східній Європі», що було презентовано у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З початку російської агресії у 2014 році українське керівництво і громадянське суспільство провели значну роботу з метою розбудови національної стійкості у багатьох сферах, включаючи інформаційну», - йдеться у дослідженні, яке було проведене Радою зовнішньої політики «Українська призма», центром EAST, у співпраці з іншими аналітичними центрами з країн Центральної та Східної Європи.

Серед шляхів досягнення позитивних результатів з протидії дезінформації експерти відзначили активну діяльність волонтерів, що представляють громадянське суспільство, а також обмеження діяльності російських пропагандистських медіа на території України.

Читайте також: Зменшення тиску на Росію буде визнанням слабкості - Порошенко

Відзначається і діяльність Міністерства інформаційної політики з імплементації заходів з інформаційної безпеки.

«Українська стійкість до російської дезінформації є багаторівневою. По-перше, йдеться про державний і суспільний рівні, що протистоять кремлівській пропаганді та дезінформації, які проводяться як психологічні операції у частині гібридної війни разом із військовою агресією, торговельними та енергетичними війнами, анексією та окупацією, а також політичною дестабілізацією», - зазначено у дослідженні.

Експерти вважають, що Україна повинна зосередитися на трьох головних напрямках із захисту національних інтересів в інформаційній сфері. Йдеться про виконання завдань у сфері інформаційної безпеки на підконтрольній суверенній території держави, на окупованих та анексованих територіях, а також поза межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-