Порошенко в день Декларації про суверенітет: Європейський курс України - непохитний

Порошенко в день Декларації про суверенітет: Європейський курс України - непохитний

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у день ухвалення Декларації про державний суверенітет запевнив, що курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України є непохитним.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“16 липня 1990 року було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. Це був крок, що став поштовхом для України на шляху до незалежності. Зараз наш курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію є непохитним”, - нагадав Порошенко.

Він наголосив на “європейському майбутньому України на даній нам Богом землі”.

Читайте також: Порошенко привітав Аду Роговцеву із днем народження

Як повідомлялося, 16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. У преамбулі цього документа проголошувалося «верховенство, самостійність, повнота і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах». Утім, Декларація про державний суверенітет України стала основою для Акта проголошення незалежності України, ухваленого Верховною Радою 24 серпня 1991 року. Тоді фактично вдруге Україна була проголошена незалежною демократичною державою й остаточно виведена зі складу СРСР. Незалежність країни була підтримана на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. Цікаво, що вперше День незалежності Україна відсвяткувала саме 16 липня 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-