Україна та Австралія поділяють спільні підходи у сфері захисту прав людини - дипломат

Україна та Австралія поділяють спільні підходи у сфері захисту прав людини - дипломат

Укрінформ
Україна та Австралія вважають захист фундаментальних прав людини важливим елементом довгострокової глобальної стабільності та зростання.

Про це у ході міжнародної конференції “Україна і світ: культура, політика, суспільство” заявила представник Міністерства закордонних справ та торгівлі Австралії Александра Сідалл, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Як Австралія, так і Україна знають, що захист прав людини та захист міжнародних принципів є основою миру та процвітання в усьому світі. Ми розуміємо, що наші національні інтереси (України та Австралії) полягають у взаємодії з іншими країнами у сфері підтримки та захисту існуючого правопорядку, який базується на міжнародному праві”, - наголосила дипломат.

Читайте також: #FreeSentsov: україністи закликають Австралію посилити тиск на РФ

Вона позитивно відзначила взаємодію між Україною та Австралією у рамках членства у Раді ООН з прав людини та інших міжнародних інституціях.

“Ми розуміємо, що багатостороння взаємодія збільшує наш вплив. Працюючи з партнерами в коаліціях та використовуючи ресурси та експертизу міжнародних організацій, ми можемо зробити більше”, - заявила австралійський посадовець.

За словами Сідалл, завдання таких країн як Україна та Австралія полягає в сприянні та ініціюванні міжнародної співпраці, спрямованої на захист існуючих норм та цінностей.

“Австралія розчарована рішенням США вийти зі складу Ради ООН з прав людини. Незважаючи на недоліки, ми продовжуємо розглядати цей орган як важливий форум для підтримки міжнародного правопорядку”, - сказала вона.

Читайте також: Австралія планує укласти угоду про безпеку з країнами Тихоокеанського регіону

На думку Сідалл, Україна і Австралія, які поділяють спільні підходи щодо захисту прав людини та запобігання їх порушенню, мають зробити все, аби міжнародні інституції, покликані стояти на їх захисті, функціонували належно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-