З початку року на контракт прийняли 17 тисяч військових

З початку року на контракт прийняли 17 тисяч військових

Укрінформ
З початку 2018 року майже 17 тисяч осіб уклали контракт на проходження військової служби у Збройних силах України.

Про це повідомив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко під час брифінгу перед початком прямої телефонної лінії в клубі Кабінету міністрів України.

«З початку 2018 року на військову службу за контрактом у ЗС України прийнято 17 тисяч осіб»,  - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Український винищувач покаже у Британії нову програму вищого пілотажу

Заступник міністра також поінформував, що у квітні-травні 2018 року було проведено призов громадян України на строкову військову службу, під час якого до лав ЗСУ та інших військових формувань було призвано та направлено 15 тис. 190 осіб.

Також відбулося нарощення оперативного резерву Збройних сил України, який на цей час становить понад 158 тис. осіб, із них близько 122 тис. осіб - резерв першої черги.

«З початку року здійснено підготовку більше 6 тисяч військовозобов'язаних оперативного резерву першої черги та понад 50 тисяч - другої черги», - заявив Петренко.

Читайте також: Трагедія на Рівненському полігоні: слідчий експеримент виявив причину

У цьому контексті заступник міністра оборони України повідомив про успішне проведення наприкінці червня на Гончарівському полігоні у Чернігівській області перших експериментальних тактичних навчань з територіальної оборони «Північна фортеця - 2018».

«Під час цих навчань 3 тисячі 700 резервістів другої черги відпрацьовували основні завдання підрозділів територіальної оборони», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-