Ведмежий притулок, переплив Дніпра і Sea Breeze 2018

Ведмежий притулок, переплив Дніпра і Sea Breeze 2018

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

В етнічному вбранні та з трав'яними віночками на головах українці зустріли свято Івана Купала. В різних містах відбулися обрядові дійства, фестивалі й масові гуляння. Так, в Ужгороді над річкою Заслужений академічний Закарпатський народний хор представив фольклорно-театралізоване дійство "Ніч Івана Купала над Ужем". До співів, хороводів, плетіння вінків і спускання їх на воду попри дощ долучилося чимало глядачів заходу.

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

Крім того, на Івана Купала відзначили день головної річки українців. З цієї нагоди відбувся історичний переплив Дніпра – з Труханового острова столиці біля Паркового мосту до набережної біля Поштової площі. Взяти в ньому участь могли всі охочі різної вікової категорії.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

А у Вінницькому міському парку культури й відпочинку "Дружби народів" влаштували водний батл у межах свята "Купальський пікнік" – триденного фестивального дійства.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Тут же – на Вишенському озері – провели перший презентаційний турнір з кануполо, в якому взяли участь спортсмени з Києва, Тернополя, Львова, Харкова та Вінниці. Кануполо – це командна гра, що відбувається на водоймах, на спеціально встановленому майданчику з воротами, які розташовуються над поверхнею води. В грі беруть участь дві команди по 5 спортсменів в спеціальному захисному екіпіруванні. Володіння м’ячем, перехоплення та інші елементи дриблінгу здійснюються руками або веслом у межах встановлених правил.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Цього тижня в Одесі стартували багатонаціональні навчання Sea Breeze 2018, в яких беруть участь військовослужбовці з 19 країн-членів НАТО та країн-учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру". Першим до морського порту зайшов флагманський корабель Шостого флоту ВМФ США USS Mount Whitney. Також тут пришвартувався американський ракетний есмінець USS Porter (DDG 78) – на фото. Учасники навчань, що триватимуть до 21 липня, відпрацюють завдання, погоджені багатонаціональним штабом з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, в Одеській та Миколаївській областях і в північно-західній частині Чорного моря.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Перший практичний компонент навчань Sea Breeze 2018 відбувся в вівторок, 10 липня. Водолази Королівського канадського військово-морського флоту продемонстрували своє спорядження, техніку занурення, евакуації і надання першої допомоги потерпілому.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Коли земля йде з-під ніг: цими ж днями в прибережній зоні поблизу м. Южне на Одещині сталися два зсуви ґрунту: один - завдовжки близько 1 кілометра, інший - близько 100 метрів. Постраждалих внаслідок НП та загроз для населення не було.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Україна цього тижня попрощалася з видатним політичним і громадським діячем Левком Лук'яненком. Відспівування відбулося у Володимирському соборі Києва, а поховали співавтора Акта проголошення незалежності України на Байковому цвинтарі. Левко Лук'яненко помер 7 липня. 24 серпня йому мало б виповнитися 90 років, 27 з яких український дисидент провів в радянських таборах.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Відвідувачі одного з найбільших музичних фестивалів Східної Європи Atlas Weekend 2018 на території НК "Експоцентр України" в Києві.

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

Учасниці театрально-музичного гурту Dakh Daughters під час виступу на фестивалі Atlas Weekend 2018 у Києві.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Юні учасники майстер-класу з кондитерського мистецтва для дітей, що потребують піклування (діти з неповних, неблагополучних та малозабезпечених родин), під керівництвом відомого кондитера-шоколатьє Валентина Штефаньо до Всесвітнього дня шоколаду в Ужгороді. 

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Народний депутат України Олексій Ленський (праворуч) під час засідання парламенту.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Люди фотографують бурого ведмедя на території притулку "Домажир" у селі Жорниська на Львівщині.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

На території тепличного комплексу, побудованого в межах реалізації проекту "Оздоровчі та екологічні програми навколо Чорнобильської зони відчуження", у селі Оране на Київщині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-