Заяви до ВНЗ подали вже понад 128 тисяч абітурієнтів

Заяви до ВНЗ подали вже понад 128 тисяч абітурієнтів

Укрінформ
Більше 128 тисяч вступників подали заяви на вступ до закладів вищої освіти, серед них більше 12 тисяч - через електронні кабінети.

Про це журналістам розповіла голова ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На 9 ранку 12 липня зареєстровано понад 123 тисячі електронних кабінетів, всього в єдиній державній електронній базі освіти зареєстровано 254 472 заяв, в електронному вигляді подано більше 41 тис заяв, в паперовому вигляді більше 212 тис заяв. Всього більше 128 тисяч вступників подали заяви. Серед них 12 тисяч осіб подали заяви через електронні кабінети. Це 10% осіб, які подали заяви в електронному вигляді", - сказала Бєлік.

Бєлік також нагадала про необхідність перевірки всіх даних перед подачею заяв. Вона наголосила, що після подачі першої заяви виправити дані вже неможливо.

Вона повідомила, що найбільшою популярністю у абітурієнтів користуються Національний університет ім. Шевченка, на другому місці Львівській національний університет ім. Франка, на третьому - Національний технічний університет ім. Сікорського.

Читайте також: Вступна кампанія: стартувала подача заяв до ВНЗ

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 12 липня, стартував прийом електронних заяв абітурієнтів до закладів освіти. Подавати заяви через електронні кабінети можна буде до 18-ї години 26 липня.

У МОН наголошують, що реєстрація електронних кабінетів триватиме до 18-ї години 25 липня.

У міністерстві нагадали вступникам про необхідність ретельно перевіряти внесену в електронні кабінети інформацію перед тим, як формувати  заяву до закладу вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-