На Сумщині створять 6 регіональних центрів військово-патріотичного виховання

На Сумщині створять 6 регіональних центрів військово-патріотичного виховання

Укрінформ
У Сумській області створять 6 регіональних центрів військово-патріотичного виховання, базами для яких стануть вищі професійні училища.

З такою ініціативою виступили учасники круглого столу, який пройшов на базі Роменського ВПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Така ініціатива значно посилить патріотично-виховну складову у навчальному процесі. А в перспективі центри стануть осередками для практичних та теоретичних занять не лише для дітей та молоді, але і для всього населення”, - зазначив заступник голови Сумської ОДА Микола Подопригора.

Розпочато роботи щодо створення на базі шести ВПУ області регіональних центрів військово-патріотичного виховання. Вони працюватимуть на базі Конотопського аграрного ліцею, Хотінського, Недригайлівського, Глухівського, Роменського та Шосткинського училищ. На їх облаштування з обласного бюджету виділили близько 8 мільйонів гривень.

Читайте також: На Луганщину прибув волонтерський агітпотяг "Труханівська Січ"

Зокрема, в Ромнах в такому центрі заплановано створення пневматичного та лазерного тирів, класів для гурткової роботи за різними напрямками, смуги перешкод, спортивної та тренувальної зали. Відкрити цей центр планують вже до кінця року.

До роботи у якості викладачів та інструкторів будуть активно залучатися учасники АТО, представники громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-