САП направила до суду справу проти директора Львівського бронетанкового

САП направила до суду справу проти директора Львівського бронетанкового

Укрінформ
САП направила до Солом’янського райсуду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ.

Про це інформує прес-служба відомства. 

"Зібраними доказами встановлено достатні підстави для розгляду судом обвинувачення щодо директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ, начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ та засновника ТОВ «Булет Лайн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування встановлено, що ДП «Львівський бронетанковий завод» виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ нових двигунів В-46-6. За документами, «ЛБТЗ» придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів.

Читайте також: Суд забрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого - САП

Водночас зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни, які надійшли на завод були не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони. Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення – понад 14 млн грн.

Розслідування вказаних фактів детективами НАБУ тривало з листопада 2016 року, про підозру особам, причетним до реалізації корупційної схеми з закупівлі двигунів, повідомлено в липні 2017 року.

За вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень посадовцям загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-