Обшуки у

Обшуки у "Жулянах" не могли спричинити аварію літака - НАБУ

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро заявляють, що проведення обшуків 14 червня в аеропорту «Київ» не могли спричинити аварію літака.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"Слідчі дії, які детективи НАБУ здійснювали 14 червня 2018 року на території Міжнародного аеропорту "Київ" ім. І.Сікорського, не можуть бути причиною аварійної ситуації. Звинувачення ж компанії "Мастер-Авіа" (орендатора аеропорту) у блокуванні роботи, через що буцімто виявилось неможливим запобігти аварії літака авіакомпанії BRAVO, не відповідають дійсності", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначають, що подібні публікації можуть свідчити про бажання перекласти відповідальність за інцидент та відволікти увагу суспільства від факту розслідування детективами бюро зловживань щодо використання майна аеропорту.

У відомстві також підтвердили проведення обшуків 14 червня на території Міжнародного аеропорту "Київ" на підставі ухвали слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва.

"Підкреслюємо, обшуки здійснювалися виключно в адміністративних приміщеннях, в яких розташовані кабінети керівництва компанії, бухгалтерії, фінансового та юридичного управлінь. Тобто тих підрозділів, які безпосередньо не займаються технічним забезпеченням організації польотів та їхньої безпеки. Обмеження щодо пересування стосувались виключно частини керівництва ТОВ "Мастер-Авіа" та одного з кінцевих власників цієї компанії, які, на думку детективів бюро, можуть бути причетні до вчинення корупційного злочину", - зазначають у бюро.

Читайте також: Аеропорт «Київ» закрили на п'ять годин через інцидент з літаком

У відомстві стверджують, що технічний персонал аеропорту, співробітники компанії, які здійснювали безпосереднє обслуговування злітної смуги, координували польоти, могли безперешкодно перебувати на своїх робочих місцях, вільно пересуватися територією аеропорту та в повній мірі виконувати свої службові обов'язки.

Як повідомляв Укрінформ, компанія "Майстер-Авіа" звинувачує НАБУ у блокуванні роботи аеропорту "Київ" під час обшуків 14 червня і створенні загрози для 169 пасажирів.

У компанії заявили, що 14 червня працівники НАБУ утримували керівництво КП МА "Київ" і компанії "Мастер-Авіа" у власних кабінетах без засобів зв'язку та можливості координувати роботу аеропорту. Таким чином була заблокована робота як комунального підприємства, так і приватної компанії "Мастер-Авіа", що займається розвитком й обслуговуванням аеропорту. У компанії зазначили, що такі дії НАБУ не дозволили запобігти аварії літака авіакомпанії BRAVO, який виконував рейс Анталія - Київ. Під час посадки в сильну грозу літак із 169 пасажирами на борту "викотився" за межі злітно-посадкової смуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-