Для з'ясування причини вибуху міномета на полігоні проводять слідчий експеримент

Для з'ясування причини вибуху міномета на полігоні проводять слідчий експеримент

Укрінформ
За участю експертів та представників Міноборони у середу проходить слідчий експеримент щодо встановлення причини детонації/вибуху міномета "Молот" 6 липня на Рівненському полігоні.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у Facebook.

"На полігоні за участю директора КНДІСЕ, експертів та представників Міноборони починаємо слідчий експеримент щодо встановлення причини детонації/вибуху міномета "Молот". Заради встановлення причини трагедії і збереження та убезпечення життя всіх бійців ЗМУ при виконанні службових обов'язків по захисту Батьківщини",  - йдеться у повідомленні.

Раніше Анатолій Матіос заявляв, що, на думку слідства, вибух міномета 6 липня на Рівненському полігоні міг статися через подвійне заряджання. За його словами, характер та обставини розриву міномета також вказують на це.

Читайте також: В Ужгороді попрощалися із загиблими на Рівненському полігоні

Як повідомлялося, 6 липня вранці на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї із закритої вогневої позиції стався вибух міни у каналі ствола міномета. Внаслідок цього троє військовослужбовців загинули та дев'ятеро зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Згодом медикам Львівського військового госпіталю вдалося стабілізувати стан трьох військовослужбовців, які отримали важкі поранення під час вибуху міномета на Рівненському військовому полігоні.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб.

Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку та головнокомандувачу ЗСУ Віктору Муженку терміново розібратися в причинах трагедії і вжити вичерпних заходів для того, щоб надалі не допустити подібної трагедії. Глава держави також доручив до завершення розслідування міномет, з яким стався інцидент, на навчаннях не застосовувати.

За даними журналістів, мова йшла про вітчизняний міномет "Молот".

Наразі головний військовий прокурор України підтвердив, що інцидент стався саме з "Молотом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-