Порошенко розраховує, що скоро поновиться ексгумація тіл поляків, похованих в Україні

Порошенко розраховує, що скоро поновиться ексгумація тіл поляків, похованих в Україні

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що відданий досягнутим торік домовленостям із Президентом Польщі Анджеєм Дудою щодо розблокування проведення польською стороною ексгумаційних робіт в Україні, і висловив сподівання, що експерти найближчим часом розпочнуть відповідну роботу.

Про це він заявив у польському селі Сагринь на відкритті Меморіалу пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році, повідомляє прес-служба глави держави. Офіційну церемонію відкриття також транслювали українські інформаційні телеканали.

“Я підтверджую відданість політичним домовленостям, досягнутим під час зустрічі з Президентом Дудою у Харкові в грудні минулого року щодо розблокування проведення польською стороною пошукових і ексгумаційних робіт на території України. Ми сподіваємося, що ближчим часом наші експерти розпочнуть відповідну роботу”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко у Польщі відкрив Меморіал пам'яті загиблим у 1944-му українцям

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у неділю, 8 липня перебував з робочим візитом у польському селі Сагринь на запрошення української громади, після чого поїхав у Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

Водночас Президент Польщі Анджей Дуда перебував в Україні, на Волині, де взяв участь у заходах, приурочених до 75-ї річниці Волинської трагедії 1943 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-