Градус емоцій вдалося зняти і в Україні, і в Польщі - Розенко

Градус емоцій вдалося зняти і в Україні, і в Польщі - Розенко

Укрінформ
Україна і Польща вже легше знаходять порозуміння, градус емоційності у двосторонніх відносинах значно знизився.

Про це сказав під час робочої поїздки на Волинь віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, коментуючи в ефірі 112 каналу польський закон закон про Інститут національної пам’яті та роботу польсько-української консультаційної комісії в цьому напрямку.

“Ми вже краще розуміємо один одного. Перше, що нам вдалося, - це прибрати емоційність і політичні спекуляції, насамперед у ЗМІ, навколо непростих питань історичної правди. Тобто градус емоційності і в Польщі, і в Україні нам вдалося зняти”, - сказав Розенко.

Водночас він зауважив, що сама польська влада визнала, що при ухвалення закону про Інститут національної пам’яті, який призвів до конфлікту у відносинах з Україною, було допущено помилки.

“Ми, звичайно, чекаємо роз’яснення польського Конституційного суду. Ми уважно стежимо за тим, як реально починає діяти цей закон. Ми відстежуємо, як буде це законодавство імплементовано, і не допустимо жодного порушення прав українців у будь-якій країні, тим більше, в сусідній Польщі”, - додав Розенко.

Читайте також: Польща вважає тему поховань у Грушовичах вичерпаною - голова ІНП

Як повідомлялося, 6 липня, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко у селі Рудка Козинська Рожищенського району Волинської області взяв участь у вшануванні пам’яті жертв польсько-українського конфлікту під час Другої світової війни.

Польський закон про Інститут національної пам’яті, який серед іншого передбачає покарання за заперечення “злочинів українських націоналістів”, не діятиме до з'ясування спірних моментів Конституційним судом Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-