Стан здоров'я Гриба погіршується, жодних ліків він не отримує - адвокат

Стан здоров'я Гриба погіршується, жодних ліків він не отримує - адвокат

Укрінформ
Стан здоров'я незаконно утримуваного в РФ українця Павла Гриба постійно погіршується, при цьому жодних медикаментів він не отримує.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомила адвокат українця Марина Дубровіна, яка востаннє бачила свого підзахисного 3 липня в слідчому ізоляторі ФСБ у Ростові-на-Дону, куди його перевели зі слідчого ізолятора Краснодара.

"Якщо порівнювати з тим, що було, а що тепер, то, звісно, динаміка негативна. Тобто його стан здоров’я погіршується, але жодних медикаментів йому не виписано, жодних медикаментів він не отримує. І не отримує вже доволі давно, фактично з січня 2018 року. А з урахуванням того, що, живучи в Україні, він постійно приймав якісь препарати підтримувальні, то, звісно, стан його зараз постійно погіршується", - зазначила вона.

За словами адвоката, до Гриба повинен приходити лікар СІЗО і давати рекомендації. "Від Павла я не почула, що якийсь лікар до нього приходить і щось у нього запитує щодо здоров’я. Відповідно, жодних ліків у нього немає", - зазначила вона.

Адвокат також повідомила, що в камері, в якій утримують українця, дуже спекотно.

Читайте також: Гриба побили конвоїри, а в’язні забрали одяг та їжу – адвокат

"У Ростові спека неймовірна. Вони знаходяться в камері удвох. І він говорить, що там дуже душно, що повітря не вистачає взагалі, і ось у такому виснаженому стані він постійно, починаючи з 12 червня. Це і здоровій людині складно витримувати, коли така спека, а зі здоров’ям Павла тим більше. Він виглядає виснаженим, втомленим. Говорить, що змушений зі співкамерником сидіти на бетонній підлозі вдень, аби бодай якось охолодитись, тому що жодного іншого способу у них немає", - розповіла Дубровіна.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2017 року стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримувальні препарати.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-