Велика вода, свято поліцейських і драйвовий  Atlas Weekend

Велика вода, свято поліцейських і драйвовий Atlas Weekend

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

У перший день липня в Одесі відзначили День Військово-Морських сил Збройних сил України. З нагоди свята біля причалів морвокзалу вишикувалися кораблі ВМС, на яких мали змогу побувати й ознайомитися з озброєнням усі охочі.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

За три дні після військових моряків – у середу, 4 липня, – власне професійне свято відзначили й українські поліцейські. Саме 4 липня три роки тому на Софійській площі столиці склали присягу на вірність Україні перші працівники нової поліції – патрульні.

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

Окрім офіційних заходів, правоохоронці в різних містах, зокрема, організували різноманітні акції для малечі.

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

Для американців же 4 липня – національне свято. З нагоди 242-ї річниці незалежності Сполучених Штатів Америки в Американському домі в Києві влаштували святкування, темою якого стала рок-культура. Для гостей організували низку розваг на відкритому повітрі, танці, тематичні фотозони, конкурси, вікторини й традиційне американське барбекю.

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

Святкували цього тижня й на Державному підприємстві "Завод 410 ЦА", якому виповнилося 70 років. Під час урочистостей у п'ятницю, 6 липня, було представлено відремонтовану та модернізовану авіаційну техніку Повітряних сил Збройних сил та інших силових структур України. Також відбулася урочиста передача замовнику ПС ЗСУ відремонтованого та модернізованого підприємством літака Ан-26 КПА №64-06.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

У неділю, 1 липня, на Софійській площі відбулася знакова мистецька подія – концерт Міжнародного проекту "Шляхи дружби. Равенна – Київ" під керівництвом видатного диригента Ріккардо Муті (Італія). У виконанні великого зведеного хору, оперних зірок Людмили Монастирської та Сергія Магери, симфонічного оркестру Національної опери України та Молодіжного оркестру Луїджі Керубіні (Італія), музикантів із Маріуполя – загалом понад 300 учасників – пролунала безсмертна музика Джузеппе Верді (від Stabat Mater до Te Deum і "Набукко"), а також симфонічна поема "Портрет Лінкольна" Аарона Копленда у виконанні видатного актора Джона Малковича.

Фото: Назар Фурик
Фото: Назар Фурик

"Пластиковий пакет - це не модно": на акцію з такою назвою вийшли на Хрещатик учасниці Національного конкурсу краси "Міс Україна", закликаючи відмовитися від поліетилену. 

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

У вівторок, 3 липня, в столиці розпочався один із найбільших фестивалів східної Європи - Atlas Weekend. У перший день заходу на сцені до пізньої ночі запалювали українські та закордонні зірки.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Фестиваль триватиме 6 днів - до 8 липня. За цей час тут виступлять понад 200 виконавців і гуртів. 

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Тим часом на військовому полігоні в Рівненській області 5-6 липня відбувалися тактичні навчання 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, що дислокується на Закарпатті. У межах цих навчань проводили бойове злагодження усіх підрозділів на усіх рівнях.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Уранці п'ятниці, 6 липня, під час навчань з бойовою стрільбою на полігоні сталася надзвичайна подія, внаслідок якої загинуло троє військовослужбовців. Ще дев'ятеро отримали поранення різних ступенів важкості. За попередніми даними, розірвався міномет. Навчання контрактників цієї бригади на цьому завершилися. Далі вони вирушають у зону дії ООС. Призначено службове розслідування щодо причин того, що сталося на вогневій позиції. Військова прокуратура розглядає дві версії: порушення військовослужбовцями правил безпеки і поганий технічний стан міномета. На фото – військовослужбовці готують боєприпаси під час навчань за кілька днів до трагедії.

Фото: Юрій Рильчук

На початку тижня значну територію України накрила негода. До похолодання додалися зливи, гроза, пориви вітру. Зокрема, через сильні дощі в Івано-Франківській області було зруйновано 9 км автомобільних доріг та пошкоджено 54 км доріг місцевого значення, а також 8 автомобільних мостів та 1 пішохідний. На фото – річка Бистриця Солотвинська після рясних дощів у Івано-Франківську.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У понеділок, 2 липня, на столичному НСК "Олімпійський" відбулася акція на підтримку незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ. Колона учасників пройшла на стадіон, скандуючи "Свободу Олегу Сенцову!", "Україна понад усе!", "Крим - це Україна!". На трибунах вони розмістили великий банер із надписом: "Олег Сенцов, Україна з тобою", який підсвітили фаєрами.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Учасниця змагань Кубка України з плавання "Містер Батерфляй" у Запоріжжі.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Білий лев на території регіонального ландшафтного парку "Фельдман-Екопарк" у селі Лісове на Харківщині.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Лебеденя на озері біля входу до Центрального парку культури та відпочинку в Вінниці.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Працівник комунальної служби спилює частину стовбура аварійного дерева в Харкові.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Модель демонструє одяг з колекції українського дизайнера Оксани Караванської "Український Haute Couture 2018" у Митрополичих садах Андрея Шептицького у Львові.

Фото: Паулюс Шемета
Фото: Паулюс Шемета

Учасники театралізованої реконструкції бою часів французько-російської війни 1812 року між армією Наполеона Бонапарта та військом російського імператора Олександра I поблизу села Делтува в Литві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-