ГПУ заборонила будівництво Музею Революції Гідності

ГПУ заборонила будівництво Музею Революції Гідності

Укрінформ
Музей Революції Гідності у середу, 4 липня, отримав припис від департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури про заборону будівництва музею та меморіалу на Інститутській.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів директор музею Ігор Пошивайло. 

«Фактично постанова забороняє будь-які дії: від зміни об’єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень», — сказав Пошивайло.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня міністр культури Євген Нищук оголосив, що переможцем Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності" у номінації "Музей Революції Гідності" став проект берлінських архітекторів професора Яна Кляйхуса і Йоханеса Кресснера.

Читайте також: Стало відомо, хто спроектує і як виглядатиме Музей Революції Гідності

Також Ігор Пошивайло повідомляв, що Меморіал Революції Гідності збудують за рік-два.

У березні Київська міська рада прийняла рішення про надання земельних ділянок орієнтовними площами 0,59 га; 0,53 га; 0,22 га від Майдану Незалежності до Алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 у Печерському та Шевченківському районах Києва Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності для облаштування пішохідної зони.

Земельні ділянки розташовані в межах історичного центру та ареалу міста. За даними Державного земельного кадастру, земельні ділянки належать до земель історико-культурного призначення — для розміщення та обслуговування музейних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-