Уряд визначив порядок створення та ліквідації наукових установ

Уряд визначив порядок створення та ліквідації наукових установ

Укрінформ
Кабмін затвердив порядок утворення, реорганізації та ліквідації державних наукових установ, зокрема подвійного підпорядкування, які повністю або частково фінансуються з держбюджету, окрім установ НАН та галузевих академій.

Таке рішення прийнято на засіданні уряду 4 липня.

"Утворення, реорганізація чи ліквідація державних наукових установ має обов’язково погоджуватися з Кабінетом міністрів. Відповідне подання робить той ЦОВВ, який формує та реалізує державну політику у відповідній сфері. Він також має надати обгрунтування свого рішення", - йдеться у повідомленні.

Якщо наукова установа реорганізується або ліквідується, то обгрунтування обов’язково має бути доповнене гарантіями дотримання відповідно до трудового законодавства прав та інтересів працівників, які будуть вивільнені.

Читайте також: Кабмін врятує спадкоємця "Київнаукфільму" від банкрутства

Державна наукова установа вважається утвореною, реорганізованою чи ліквідованою з дня внесення відповідних даних про неї до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні створено Національний фонд досліджень, що вже з 2019 року має розпочати грантову підтримку наукових досліджень та розробок. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-