Доставка піци та пошив прапорів: у Києві презентували бізнес-проекти ветеранів АТО

Доставка піци та пошив прапорів: у Києві презентували бізнес-проекти ветеранів АТО

Укрінформ
Група компаній SEOWAVE та Міністерство інформаційної політики України презентували результати першого етапу соціального проекту "Стартуй сьогодні", який присвячений підтримці ініціатив ветеранів АТО. 

Як зазначила під час прес-конференції на тему "Розвиток ветеранського бізнесу в Україні" в Укрінформі виконавчий директор групи компаній SEOWAVE Тетяна Аборонок, перемогли п'ять бізнес-проектів. 

"Соціальний проект "Стартуй сьогодні" спрямований на розвиток малого бізнесу в Україні. У першому етапі проекту подано лише 23 заявки, близько 50 людей тільки дізналися що ми зараз працюємо з інформуванням людей, що такі ініціативи є. Ми будемо їх масштабувати, будемо додавати студії, адже ми хочемо допомогти бізнесу. Наразі п'ятеро ветеранів виграли сайти для свого бізнесу", - зазначила Аборонок. 

Так, за її словами, в рамках проекту "Стартуй сьогодні" топові веб-студії України розробили п'ять сайтів для ветеранських бізнес-проектів: Дениса Дудника, бізнес-ідея якого полягає у розвитку власної франчайзингової компанії «Ветеранпром»; Армена Агаджаняна – ідея з реалізації фантрайка (велосипед, що дозволяє велосипедисту їхати напівлежачи або лежачи на спині, в рідкісних випадках - на животі); Данила Положухно – виробництво металоконструкцій, офісних меблів, меблів на замовлення, порошкове фарбування, що знаходиться у Харкові; Віктора Алексеєнка, який створив власний бізнес у сфері харчової промисловості з приготування та доставки піци та Олександра Овчаренка – хенд-мейд пошив на замовлення прапорів, скатертин, подушки, прихваток, постільної білизни тощо.

Як зазначила керівник проекту "Бізнес воїнів" на Delo.UA Наталія Міняйло, проект "Стартуй сьогодні" допомагає ветеранам швидше розпочати свій бізнес. 

"Сьогодні ветеранам досить важко розпочати власний бізнес, у них є багато страхів щодо інвестування коштів, тому такі проекти, як "Стартуй сьогодні" дуже допомагають розпочати власний бізнес. Вже за 5 місяців ми написали 23 бізнес-кейси про бізнес воїнів. Більш активно ветерани започатковують свій бізнес у Києві, оскільки тут більше коштів і легше знайти інвестиції. Серед бізнесменів-ветеранів переважно чоловіки, однак є також жінки, які вже започаткували свій бізнес", - додала Міняйло. 

Крім цього, заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін зауважив, що Міністерство буде надалі допомагати в реалізації подібних проектів. 

"Міністерство інформаційної політики опікується створенням великої кількості соціальної реклами за різними сферами. Крім цього, ми з нашими партнерами з інших відомств працюємо над соціальними проектами для ветеранів АТО. Соціальний проект "Стартуй сьогодні" - це прояв поваги і вдячності до людей, які не лише захищали нашу країну на фронті, а також використовуючи власне лідерство і громадянську позицію створюють сьогодні чудові комерційні продукти. Тому ми підтримуємо цей проект медійно, організовуємо різні заходи, щоб розповісти про цей проект, а також показати які можуть бути чудові результати від співпраці приватного, державного і соціального секторів", - зазначив Золотухін. 

Читайте також: З початку року Україна "впустила" на роботу 3,6 тисячі іноземців

Зокрема, комерційний директор групи компаній SEOWAVE Максим Рибін повідомив, що за результатами другого етапу проекту за напрямком "Культура і туризм" було подано 17 заявок та визначено 7 переможців. 

Мета соцпроекту «Стартуй сьогодні» - сприяння швидкому розвитку малого бізнесу в Україні та покращення економічного рівня країни. Ідея заходу полягає в тому, що кожні три місяці соціально-відповідальний бізнес Група компаній SEOWAVE та партнери веб-студії: Махаон, Webkitchen Design, Ідейне рішення, Vip design, Great Pro розігруватимуть серед учасників сертифікат на розробку сайту за такими напрямами діяльності: АТО, культура і туризм, освіта, спорт. Учасником може стати кожен, хто має бізнес-ідею в тому чи іншому напрямі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-