Верховний суд відмовив Азарову у поновленні пенсії

Верховний суд відмовив Азарову у поновленні пенсії

Укрінформ
Верховний суд відмовив у задоволенні позову колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова до Пенсійного фонду України щодо припинення виплати йому пенсії.

Відповідне рішення у справі № 758/8247/16-а було ухвалене 21 червня й оприлюднене у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду постановив: у задоволенні заяви ОСОБА_1 (Микола Азаров - ред.), який діє через представника - ОСОБА_2, відмовити", - йдеться у рішенні.

Згідно з оприлюдненою інформацією суду у липні 2016 року позивач через свого адвоката звернувся до суду з проханням визнати протиправними дії управління Пенсійного фонду України щодо відмови у поновленні виплати йому як громадянину України пенсії. Він також просив зобов'язати управління ПФУ поновити виплату раніше призначеної йому пенсії з 1 квітня 2015 року і зобов'язати управління ПФУ здійснювати виплату пенсії через відділення "Укрпошти" за місцем реєстрації.

Зазначається, що під час розгляду позову колегія суддів дійшла висновку, що наведені у ньому доводи про хибність висновків касаційного суду у цій справі фактично спрямовані на переоцінку фактичних обставин справи, їх правову оцінку та дослідження доказів, тобто на здійснення процесуальних дій, що не належить до компетенції Верховного суду.

Читайте також: Адвокат Януковича обіцяє забезпечити допит Азарова і Ко

У мотивувальній частині рішення йдеться, що ВС відмовив у задоволенні позову, оскільки "обставини, які стали підставою для перегляду справи, не підтвердилися".

Як відомо, у жовтні 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд за скаргою Пенсійного фонду скасував рішення Подільського районного суду м. Києва щодо поновлення виплати пенсії Миколі Азарову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-