Турчинов: Держава пишається героями-моряками

Турчинов: Держава пишається героями-моряками

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак і секретар Ради безпеки і оборони Олександр Турчинов привітали українських моряків із професійним святом - Днем Військово-морських сил.

Текст вітання Полторака опубліковано на його сторінці у Facebook.

«Становлення і розвиток українського військового флоту відбувалося і триває в умовах жорсткого протистояння діям країни-агресора - РФ. У цей день ми вшановуємо воїнів, які захищають наше море і узбережжя, відроджують Україну як морську державу. У 2018 році Військово-морські сили мають вагомі результати бойової роботи багатотисячного колективу», - зазначив Полторак.

Глава  оборонного відомства додав, що запроваджені стандарти НАТО наочно можна побачити на спільних навчаннях з кораблями країн Альянсу. «У підготовці та застосуванні сил запроваджуються нові стандарти: українсько-американські навчання «Сі Бриз - 2018», які розпочинаються наступного тижня, стануть іспитом на спроможність Морського командування на взаємосумісність з кращими флотами світу і спроможність управляти багатонаціональним з'єднанням», - уточнив Полторак.

За його словами, нині суттєво нарощена система базування сил, що зміцнює обороноздатність півдня України, та будується новітня база для дислокації морської піхоти.

Міністр підкреслив, що наявність боєздатних Військово-морських сил є однією з найважливіших складових обороноздатності та безпеки України.

Полторак подякував усім військовослужбовцям, які захищають Україну на суходолі, в морі й повітрі та побажав їм міцного здоров'я, щастя і благополуччя.

Зі свого боку секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що моряки, які залишилися вірними присязі під час військової агресії РФ в Криму стали на заваді планам Кремля знищити незалежну Україну.

Він зауважив, що держава пишається героями-моряками, морськими піхотинцями, які беруть участь у проведенні операції Об'єднаних сил на сході України.

Читайте також: Гройсман пообіцяв військовим морякам не зупинятися зі стандартами НАТО

«За час проведення АТО/ООС, виконуючи завдання, загинув 51 військовий зі складу ВМС, поранено 488 моряків. Державними нагородами нагороджено 498, нагородами Міністерства оборони України - 1515, Генштабу - 1385 моряків», - повідомив секретар РНБО.

При цьому він вислови переконання, що на сьогодні одним з найбільших національних пріоритетів є подальше зміцнення сектору безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-